Girona FC × en la web de aficionados del Girona FC.
Girona FC
La red social de aficionados del
Girona FC

solidaritat....

Tu partido
nord

Por nord

solidaritat....

Partido contra el Deportivo de La Coruña
Projecte Àfrica-Tots Som Girona

Diuen que un dels índexs per comprovar la notorietat d’un equip de futbol es pot mesurar pel nombre de persones que pels carrers d’una població porten la seva samarreta. Si és així el Girona FC és un equip reconegut en una de les més grans capitals africanes, Kinshasa, cap i casal de la República Popular del Congo. Allà el club de Montilivi ha creat CIFORFOOT, una escola de futbol que actualment té més de 90 nens d’entre 13 i 18 anys. Aquest dijous, a Montilivi es va fer una presentació del projecte davant la premsa. Joaquim Boadas, vicepresident primer del Girona va destacar la doble vessant “esportiva i solidaria” del Projecte Àfrica-Tots Som Girona. Boadas va remarcar que “estem molt orgullosos d’aquesta iniciativa que engrandeix el nom del Girona, del Tots Som Girona i que situa el nom de la demarcació de Girona al món”.

Qui també va participar en la presentació va ser Javier Salamero, assessor esportiu del “Projecte Àfrica” el qual va explicar els punts que justifiquen l’acció. Per una banda la “inquietud de l’entitat per créixer i per millorar el projecte esportiu”. També pel fet de que a Kinshasa s’obre un “ventall enorme de possibilitats de mercat -hi ha dotze milions de persones amb un alt percentatge de gent jove- que genera moltes opcions de que jugadors del Congo puguin arribin a militar en el futbol europeu”. Finalment donar “l’oportunitat perquè els joves africans puguin créixer com a futbolistes i traslladar-se a Europa per jugar al futbol professional”.

Javier Salamero va continuar explicant que els objectius del “Projecte Àfrica-Tots Som Girona” és donar continuïtat a l’escola de futbol CIFORFOOT (Centre d’Identificació, Formació i Orientació de Futbolistes) del Girona FC, que es troba en funcionament des de l’any passat, fer-la més competitiva i dotar-la dels mitjans materials suficients pel seu desenvolupament. També es pretén crear un equip de futbol amateur a la lliga EPFKIN –la lliga territorial de Kinshasa-. Un altre objectiu destacat seria la promoció de futbolistes del Congo a la Lliga Adelante perquè fins i tot, “en un futur proper, poguessin a arribar a jugar al Girona FC” o bé la possibilitat de representar a futbolistes congolesos a Europa de cara a un futur traspàs. Finalment, un altre dels objectius seria el “d’establir un conveni de col·laboració amb un equip professional de la LINAFOOT –lliga nacional del Congo-. En aquests moments l’escola de futbol té més de 90 nens d’entre 13 i 18 anys, dividits en quatre equips i que entrenen cinc dies per setmana. CIFORFOOT facilita, a més, a la mainada l’accés als serveis mèdics, un bé molt preuat en aquesta regió del món