Girona FC × en la web de aficionados del Girona FC.
Girona FC
La red social de aficionados del
Girona FC

kiko raton

Antes de crear un nuevo artículo, accede al buscador y comprueba que no tenemos el artículo que intentas crear. Si no existe créalo y si ya existe puedes editarlo para añadir la información que no tenemos. ¡Gracias!

Denuncia

Por favor indica el motivo por el que quieres denunciar el artículo

Por favor, copia y pega el párrafo/s que estás denunciando para localizar el texto dentro del artículo. Gracias.

kiko raton

Enviar a un amigo

El Girona Futbol Club, S.A.D. és el club de futbol més representatiu de la ciutat de Girona i província. El 15 de juny de 2008 va aconseguir, 49 anys després de l'últim cop, retornar a la categoria de plata de futbol, la Segona Divisió A.

Taula de continguts [amaga]
 • 1 Història
  • 1.1 Antecedents
  • 1.2 El Girona Futbol Club
 • 2 Palmarès
 • 3 Temporades
  • 3.1 Lliga catalana
  • 3.2 Lliga espanyola
 • 4 Jugadors destacats
 • 5 Plantilla 2009-20010
 • 6 Presidents
 • 7 Entrenadors
 • 8 Enllaços externs

[modifica] Història [modifica] Antecedents

El futbol entrà a Girona a principis del segle XX. El primer gran club de la ciutat fou l'històric Strong Esport (1902 amb el nom originari de FC Gironí). Altres clubs d'aquests primers anys foren l'Agrupación Juventud (1903), el Girona Sport (dels seminaristes), l'Atlètic (de la classe obrera), el Club Patronat (social-catòlic), i d'altres menys destacats com el Gerunda, Olímpic, Catalònia, Estudiantil i Industrial. Els primers partits de futbol a la ciutat es disputaren al camp de Mart de la Devesa.

Als anys vint el futbol agafa força amb clubs com el CE Gironí, fundat el 1921 i que més tard esdevingué FC Ateneu Social Democràtic, però sobretot per la Unió Deportiva Girona, fundada el 13 de febrer del mateix any, en unir-se els elements del Centre Gironenc, hereus del dissolt Strong, amb altres entusiastes esportistes. El club aviat en convertí en el més fort de la ciutat. Vestia colors groc i blau marí i fou el constructor de l'estadi de Vista Alegre, l'any 1922. El club però desaparegué a finals de dècada pels problemes econòmics, arran d'un deute d'unes 200.000 pessetes (una autèntica fortuna per a aquells temps).

[modifica] El Girona Futbol Club

El 25 de juliol de 1930, al cafè Norat de la Rambla, es funda el Girona Futbol Club, sobre les cendres del recentment desaparegut UE Girona. L'equip s'integrà a 2a categoria ordinària del campionat català. El primer partit oficial va ser al camp de la Colònia Artigas (1-1, amb gol de Clara). La històrica primera alineació la van formar: Florenza, Teixidor, Farró, Flavià, Comas, Corradi, Ferrer, Escuder, Clara, Tarradellas i Torrellas. La temporada 1935-36 fou un gran èxit. A la Segona Divisió espanyola, el Girona es classifica primer del seu grup i disputa la lligueta de promoció a Primera Divisió, però no aconseguí l'objectiu. Després de la Guerra Civil l'equip va alternant la Segona amb la Tercera divisió fins l'any 1959 en què el club baixa a Tercera on romandrà fins el 1977.

El 1946 es funda el CD Girona, club que més tard esdevindrà filial del Girona FC. El 14 d'agost de 1970 s'inagurà l'estadi municipal de Montilivi a Girona amb un gran partit entre el Barcelona i el club local, que guanyaren els blau-grana per 3 a 1. Els dies 15 i 16 del mateix any es disputà la primera edició del Torneig Costa Brava, amb un gran cartell: Borussia Neurnkirchen, València, Espanyol i San Lorenzo de Almagro. El 15 de juny de 2008 el club torna a la Segona Divisió A.

Página creada por albertb

Es probable que este artículo contenga material de la Wikipedia este material se usa de acuerdo a los términos de la licencia libre de documentación GNU